Bemutatkozik a 2017-ben induló 1. osztályunk osztálytanítója, Gáti Éva!

Gáti Éva vagyok, szeretettel köszöntöm a leendő elsősök szüleit és minden kedves érdeklődőt. 

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karán szereztem tanítói diplomát. Ezután sokáig multinacionális vállalati közegben dolgoztam, de a gyerekekkel nem szakadt meg a kapcsolatom, nyaranként táborokat vezettem. Egy ideje kreatív tevékenységekkel foglalkozom, amelynek nagy része a gyerekekhez kötődik: mindig nagyon érdekes és tanulságos látni, milyen hatalmas fantáziával és művészeti érzékkel nyúlnak a kisebbek a különböző alapanyagokhoz, mennyivel szabadabban gondolkodnak az alkotás során, mint mi, felnőttek.

Tanítói munkám során elsődleges célom az lesz, hogy a gyerekek minél szabadabban használhassák a fantáziájukat és kreatívan gondolkodjanak a feladatok és problémák megoldása során. Arra szeretném tanítani a gyerekeket, hogy bízzanak magukban, gondolkodjanak függetlenül, ugyanakkor fogadják el egymás különbözőségét és lássák meg egymás értékeit.

A Veresegyházi Waldorf Iskolával először szülőként kerültem kapcsolatba, amikor a kisfiam a harmadik osztályba jelentkezett. Az iskola légköre, szellemisége, a tanítás módja azonban annyira meggyőző volt, hogy hamarosan a kislányom is átjelentkezett a hatodik osztályba, és én magam is sokszor éreztem úgy, de jó lenne itt tanulni… így aztán nagy örömöt jelentett, hogy az iskola engem választott a leendő elsősök osztálytanítójául. Meggyőződésem, hogy a tanítás és tanulás egy kölcsönös önismereti utazás gyereknek és tanítónak egyaránt – alig várom, hogy az első osztállyal együtt járhassuk be ezt az utat.