Pótfelvételi a 2017/18-as tanév 1. osztályába

1. Jelentkezés

Szabad helyeink függvényében még fogadunk jelentkezőket a szeptemberben induló első osztályunkba.

A jelentkezési lap elérhető szerkeszthető és nyomtatható (pdf) formátumban is, ez utóbbit a kézírásos kitöltéshez lehet használni.A felvételi jelentkezési lap letölthető innen:

         Jelentkezési lap (pdf)

      Szempontok a jelentkezéshez (pdf)

      Jelentkezési lap (xls)

      Szempontok a jelentkezéshez (doc)

Jelentkezési lap: ide a gyermek és a szülők adatait kell beírni.

Szempontok a jelentkezéshez: ez egy kérdéssor a gyermek részletes jellemzéséhez, amit a szülőknek kell elkészíteniük, és a jelentkezési laphoz csatolniuk.

A kitöltött jelentkezési lap és a gyermekről készült jellemzés leadható személyesen az iskola titkárságán (munkanapokon 9-15 óra között), vagy elküldhető emailben (titkarsag@veresiwaldorfiskola.hu).

2. Felvételi beszélgetés

Az iskola e-mailben vagy telefonon egyeztet időpontot a családokkal a felvételi beszélgetéshez.

Szeretnénk megnyugtatni a gyerekeket és szüleiket, hogy a felvételi beszélgetés nem vizsga, elsősorban az a célja, hogy a gyermek és az osztálytanító megismerkedjen egymással. A felvételi során elsősorban azt szeretnénk megállapítani, a gyermek iskolaérett-e, illetve tud-e majd együtt dolgozni a tanító a gyermekkel, valamint tud-e együttműködni a gyermek a többiekkel. A felvételin az osztálytanító két másik tanítóval együtt vezeti és megfigyeli a gyermekek tevékenységét.

A szülők ezalatt az iskola képviselőivel beszélgetnek majd, mert természetesen nagyon fontos számunkra, ismerik-e a Waldorf-pedagógia alapelveit, valamint tudnak-e azzal azonosulni.

3. A felvételi kérelmek elbírálás

A felvételiztető tanítók tájékoztatása alapján

a tanári konferencia dönt a felvételről.

A döntésről minden jelentkező családot írásban

tájékoztatunk.