Orbán Andrea

angol nyelvtanár, könyvtáros

A Veszprémi Egyetemen végeztem angol nyelvtanárként.

Előtte két évet töltöttem Angliában, ahol anyanyelvi környezetben tudtam tökéletesíteni a nyelvtudásomat, megismerni a brit embereket, a kultúrájukat.

Három éve pedagógiai asszisztensként kezdtem el dolgozni az iskolánkban az akkori 6. és 7.osztályokban. Ezt követően lett igény egy iskolai könyvtárra is, amelynek teendőit szívesen vállaltam.

Azóta is jó érzéssel tölt el minden egyes nap ide megérkezni, mert egy befogadó, kedves, lelkiismeretes tanárközösség a miénk, akik között igaz barátokra leltem, egy egymást mindenben támogató közegre, tanárként és szülőként egyaránt, ahova a  gyerekeim is őszintén szeretnek járni, mert itt kiegyensúlyozott,  boldog gyerekek lehetnek, ahol a nagybetűs életre is nevelődnek.

A munkámat elsősorban hivatásomnak tekintem. Célom, hogy átadjam a gyerekeknek az angol nyelv, a könyvek és az olvasás szeretetét. 

Egyik legfőbb vágyam, hogy példát mutassak abban nekik, hogy őszintén figyeljenek egymásra, önzetlenül segítsék, támogassák társaikat, és tegyenek környezetük jobbá tételéért.