Tornóczky Gusztáv

testneveléstanár, napközis tanár

Negyedik éve vagyok napközis tanár a Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és AMI-ban. Célom, hogy az iskolánkba járó gyerekek biztonságban érezzék magukat és családias légkörben töltsék el a délutánokat egymás társaságában, az életkori sajátosságaiknak megfelelő tevékenységeket végezve. Fontosnak tartom a szülőkkel való kapcsolattartást és a közös gondolkodást, aminek középpontjában a felnövekvő gyerek áll.

Idei évtől a megépült Kosárlabda csarnokban tartok testnevelés órákat alsó- és felső osztályoknak. Célom a gyerekek számára a mozgás és sportok megszerettetése, életmódba épülése.

A Waldorf Iskola előtt testnevelő tanárként dolgoztam több általános iskolában Budapesten, a testnevelés órák mellett, szivacskézilabda-, labdarúgó- és kosárlabda edzéseket tartottam sportköri keretek között. Ilyenek voltak a Magyar Kézilabda Szövetség Gyermekprogramjában az iskola U7 és U8 korcsoportos (1./2.o.) fiú és leány csapatának szivacskézilabda edzőjeként, bajnokságokra felkészítés, versenyeken részvétel és a Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik-programjában részvétel az iskola III. korcsoportos (5./6.o.) fiú csapatának edzőjeként, bajnokságokra felkészítés és versenyeken részvétel, illetve úszás oktatása 1-7.o tanulók részére tanuszodában.