Vlaszák Andrea

a 4. osztály tanítója

A nagykőrösi Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán végeztem tanítóként. Nagyszerű tanáraim voltak, jó alapokat adva a tanításhoz emberileg és szakmailag egyaránt. A diploma megszerzése után differenciál-pedagógiát hallgattam, de más területek is vonzottak.

Diákéveimben, és munkám során is foglalkoztatott a kérdés, hogyan lehetne a tanulást szórakoztatóbbá, hatékonyabbá tenni. Hogyan lehetne azokat a belső akadályokat felszámolni, ami visszafog egy sikeres életúton való haladást. A létünk lényege az igazi nagy cél megtalálása, és követése személyre szabottan. Ekkor kezdtem el kineziológiát tanulni.

A pályám kezdetén két évig egy magán napköziben dolgoztam, de tanítottam egy veresegyházi alapítványi iskolában is, illetve munkámmal segítettem az iskolához tartozó óvoda mindennapjait is.

Nyári táboroztatásokban is aktívan részt vettem. Több kézműves foglalkozást is tartottam a gyermekek részére (agyagozás, gyöngyfűzés, batikolás, fémdomborítás, origami, stb…).

A tanítást, a tanulókat nagyon megszerettem, a tapasztalataim alapján elmondható, hogy a családias légkörben történő tanítás nagyon hatékony. A kisiskolásoknál a művészeti oktatás, a természet közeliség és a készségtárgyak szerepe kulcsfontosságú.

2015 tavaszán kezdtem A veresi Waldorf iskolában a tanítói munkát. Még ebben az évben megkezdtem Waldorf osztálytanítói képzést Solymáron.

Ma végzett osztálytanító vagyok, nagyon sokat köszönhetek a Waldorf szellemiség megismerésének.

Jelenleg és a jövőben is képzéseken veszek részt, mivel abban hiszek, hogy a mai kor gyermekeinek problémáit, oktatását és kiteljesítését segítő munkát folyamatosan építeni kell.